ستارگان دروغ و خیانت

ستارگان دروغ و خیانت

جمع آوری آراء ، نظرات ، مقالات و یادداشتهای پراکنده ناریا (آقای ناصر پورپیرار)
ستارگان دروغ و خیانت

ستارگان دروغ و خیانت

جمع آوری آراء ، نظرات ، مقالات و یادداشتهای پراکنده ناریا (آقای ناصر پورپیرار)

احکام روزه داری و روزه خواری در ماه مبارک رمضان و آزادی فعالیت و اعمالخوردن، آشامیدن و همبستری و زناشویی در فاصله افطار تا سحری

سید مرتضی

پنج‌شنبه 5 تیر 1393 ساعت 04:23 ب.ظ
روزه
در انجام واجبات دین مبین اسلام ، بی شک روزه گرفتن در نظر خیلی از مسلمانان جایگاه ویژه و بسیار مهمی دارد و از نظر بسیاری از افراد روزه گرفتن امریست طاقت فرسا همانطور که در نزد خدواند متعال هم اینچنین است. روزه در نظر مسلمانان تا آنجا مهم است که معمولاً آنرا در کنار نماز قرار میدهند بطوریکه کلمات "نماز و روزه" را با هم ذکر میکنند. در قرآن مجید نزدیک به 90 بار کلمه نماز مستقیماً و 900 بار هم کلمات مرتبط با نماز مثل رکوع، سجده، وضوو ... تکرار شده که اهمیت فوق‌العاده این امر نزد خداوند متعال را می رساند در حالیکه کلمه روزه در 11 آیه ( 6 سوره ) ذکر شده است. بطور کلی این آیات را میتوان در سه گروه طبقه بندی کرد:
1- آیاتی که روزه را وصف کرده و طریقه انجام آن را توضیح میدهند. ( بقره 183 ، بقره 184 ، بقره 185 ، بقره 187 )
ای افرادی که ایمان آورده اید روزه بر شما نوشته شده، همانگونه که بر کسانی که قبل از شما بودند نوشته شد، تا پرهیزکار شوید (بقره183) چند روز معدودی را و هر کس از شما بیمار یا مسافر باشد تعدادی از روزهای دیگر را و بر کسانی که روزه برای آنها طاقتفرساست، لازم است فدیه بدهند، مسکینی را اطعام کنند، و کسی که کار خیری انجام دهد، برای او بهتر است، و روزه داشتن برای شما بهتر است اگر بدانید (بقره184)ماه رمضان است، ماهی که قرآن، برای راهنمایی مردم ، و نشانه‌های هدایت، و فرق میان حق و باطل، در آن نازل شده است. پس آن کس از شما که در ماه رمضان در حضر باشد، روزه بدارد! و آن کس که بیمار یا در سفر است، روزهای دیگری را به جای آن، روزه بگیرد! خداوند، راحتی شما را میخواهد، نه زحمت شما را! هدف این است که این روزها را تکمیل کنید، و خدا را بر اینکه شما را هدایت کرده، بزرگ بشمرید، باشد که شکرگزاری کنید (بقره185) آمیزش جنسی با همسرانتان، در شب روزهایی که روزه میگیرید، حلال است. آنها لباس شما هستند، و شما لباس آنها. خداوند میدانست که شما به خود خیانت میکردید، پس توبه شما را پذیرفت و شما را بخشید. اکنون با آنها آمیزش کنید، و آنچه را خدا برای شما مقرر داشته، طلب نمایید! و بخورید و بیاشامید، تا رشته سپید صبح، از رشته سیاه (شب) برای شما آشکار گردد! سپس روزه را تا شب، تکمیل کنید! و در حالی که در مساجد به اعتکاف پرداختهاید، با زنان آمیزش نکنید! این، مرزهای الهی است، پس به آن نزدیک نشوید! خداوند، این چنین آیات خود را برای مردم، روشن میسازد، باشد که پرهیزکار گردند(بقره187)

2- آیاتی که در آنها از روزه گرفتن بعنوان تنبیه انسان و کفاره گناهان یاد شده. ( بقره 196 ، نساء 92 ، مائده 89 ، مائده 95 ، مجادله 4 )
و حج و عمره را برای خدا به اتمام برسانید! و اگر محصور شدید، آنچه از قربانی فراهم شود و سرهای خود را نتراشید، تا قربانی به محلش برسدو اگر کسی از شما بیمار بود، و یا ناراحتی در سر داشت، باید فدیه و کفارهای از قبیل روزه یا صدقه یا گوسفندی بدهد! و هنگامی که در امان بودید، هر کس با ختم عمره، حج را آغاز کند، آنچه از قربانی برای او میسر است (ذبح کند)! و هر که نیافت، سه روز در ایام حج، و هفت روز هنگامی که باز میگردید، روزه بدارد! این، ده روز کامل است. این برای کسی است که خانواده او، نزد مسجد الحرام نباشد و از خدا بپرهیزید! و بدانید که او، سخت کیفر است(بقره 196) هیچ فرد با ایمانی مجاز نیست که مومنی را به قتل برساند، مگر اینکه این کار از روی خطا و اشتباه از او سر زند، کسی که مومنی را از روی خطا به قتل رساند، باید یک برده مومن را آزاد کند و خونبهایی به کسان او بپردازد، مگر اینکه آنها خونبها را ببخشند. و اگر مقتول، از گروهی باشد که دشمنان شما هستند (و کافرند)، ولی مقتول باایمان بوده، باید یک برده مومن را آزاد کند و اگر از جمعیتی باشد که میان شما و آنها پیمانی برقرار است، باید خونبهای او را به کسان او بپردازد، و یک برده مومن (نیز) آزاد کند. و آن کس که دسترسی (به آزاد کردن برده) ندارد، دو ماه پی در پی روزه میگیرد. این، توبه الهی است. و خداوند، دانا و حکیم است (نساء 92) خداوند شما را بخاطر سوگندهای بیهوده مواخذه نمیکند، ولی در برابر سوگندهایی که (از روی اراده) محکم کرده‌اید، مواخذه مینماید. کفاره اینگونه قسمها، اطعام ده نفر مستمند، از غذاهای معمولی است که به خانواده خود میدهید، یا لباس پوشاندن بر آن ده نفر، و یا آزاد کردن یک برده، و کسی که هیچ کدام از اینها را نیابد، سه روز روزه میگیرد، این، کفاره سوگندهای شماست به هنگامی که سوگند یاد میکنیدو سوگندهای خود را حفظ کنید (و نشکنید!) خداوند آیات خود را این چنین برای شما بیان میکند، شاید شکر او را بجا آورید(مائده 89) ای کسانی که ایمان آورده‌اید در حال احرام، شکار نکنید، و هر کس از شما عمدا آن را به قتل برساند، باید کفارهای معادل آن از چهارپایان بدهد، کفارهای که دو نفر عادل از شما، معادل بودن آن را تصدیق کنند، و به صورت قربانی به (حریم) کعبه برسد، یا (به جای قربانی،) اطعام مستمندان کند، یا معادل آن، روزه بگیرد، تا کیفر کار خود را بچشد. خداوند گذشته را عفو کرده، ولی هر کس تکرار کند، خدا از او انتقام میگیرد، و خداوند، توانا و صاحب انتقام است(مائده 95) و کسی که توانایی نداشته باشد، دو ماه پیاپی قبل از آمیزش روزه بگیرد، و کسی که این را هم نتواند، شصت مسکین را اطعام کند، این برای آن است که به خدا و رسولش ایمان بیاورید، اینها مرزهای الهی است، و کسانی که با آن مخالفت کنند، عذاب دردناکی دارند(مجادله 4)
3- آیاتی که کلمه روزه در آنها بدون هیچگونه توصیف یا توضیحی در کنار سایر کلمات ذکر شده. ( مریم 26 ، احزاب 35 )
بخور و بنوش و چشمت را روشن دار! و هرگاه کسی از انسانها را دیدی، (با اشاره) بگو: من برای خداوند رحمان روزه‌ای نذر کرده‌ام، بنابراین امروز با هیچ انسانی هیچ سخن نمیگویم! (مریم 26) به یقین، مردان مسلمان و زنان مسلمان، مردان با ایمان و زنان با ایمان، مردان مطیع فرمان خدا و زنان مطیع فرمان خدا، مردان راستگو و زنان راستگو، مردان صابر و شکیبا و زنان صابر و شکیبا، مردان با خشوع و زنان با خشوع، مردان انفاق کننده و زنان انفاق کننده، مردان روزه‌دار و زنان روزه‌دار، مردان پاکدامن و زنان پاکدامن و مردانی که بسیار به یاد خدا هستند و زنانی که بسیار یاد خدا میکنند، خداوند برای همه آنان مغفرت و پاداش عظیمی فراهم ساخته است. (احزاب 35)
همانطور که در آیات گروه یک میبینیم قرآن مجید در مورد توصیف روزه تنها با ذکر 4 آیه و توضیحاتی مختصر بسنده کرده است بطوریکه از این آیات نمیتوان تعداد روزهایی که باید روزه گرفت یا اینکه این روزها حتماً باید در ماه رمضان قرار داشته باشند و اطلاعاتی از این قبیل را استخراج نمود. نکته دیگر اینکه روزه گرفتن از نظر خدواند متعال امریست سخت بگونه‌ای که میتوان این موضوع را از آیات گروه دو استخراج نمود که در آن جهت کفاره گناهان از روزه در کنار سایر انتخابها نام برده شده است. نکته مهمی که در اینجا قابل ذکر است تعداد کم آیات درگیر با روزه در مقابل 6236 کل آیات قرآن مجید میباشد که بنظر من نشان دهنده اهمیت کم این موضوع یا جا افتادگی این امر در زمان صدر اسلام میباشد.
 
 
 
 
 
 
 
 
آمون : مطالب بیشتر :  
 

خاطرات هاخام(خاخام) یدیدیا شوفط(شوفیط)و فرقه سازی یهودیان آنوسی مشاهده  

 

در مورد جهود آنوسی(یهودیان متظاهر به اسلام)و مارانوسی(به مسیحیت) مشاهده  

 

هواخوری7:شرک و کفریات اهل کتاب در تورات و انجیل نو نوشته خاخامها مشاهده   

 

لیلة القدر، شب قدر،نزول قرآن،درک معنا،شب زنده داری و احیا، تفسیر مشاهده   

 

اجتناب از تفسیر به رای آیات الهی و جبر و اختیار در هدایت انسانها مشاهده  

 

برداشت از قرآن در باب نزول قرآن در شب قدر ماه رمضان و دیگر آیات مشاهده   

 

هواخوری 8 : شرایط اقتصادی-اجتماعی جامعه حجاز در صدر و طلوع اسلام مشاهده   

 

نقدی بر تفسیر آیات قرآن مفسر عتیق نیشابوری(سور آبادی) جزء اول مشاهده   

 

تولد تاویلگر تازه ؛ نصر حامد ابوزید مشاهده  

 

کتاب هایی به خط و زبان پهلوی-جعل و وارونه نمایی و اختفای پوریم مشاهده   

 

اهمیت انتشار پوریم و تلاش یهودیان برای اختفای آن با جعل تاریخ مشاهده  

 
نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد