ستارگان دروغ و خیانت

ستارگان دروغ و خیانت

جمع آوری آراء ، نظرات ، مقالات و یادداشتهای پراکنده ناریا (آقای ناصر پورپیرار)
ستارگان دروغ و خیانت

ستارگان دروغ و خیانت

جمع آوری آراء ، نظرات ، مقالات و یادداشتهای پراکنده ناریا (آقای ناصر پورپیرار)

نحوه تست دارو، گرفتن تائیدیه FDA و اتحادیه اروپا و ورود به بازار

جهت‌یابی در جنگل دارویی!

جمعه 16 فروردین 1392 ساعت 7:34 PM
جهت‌یابی در جنگل دارویی!

ترجمه از: بنیاد فاطمه طالقانی

منبع: Gute pillen- schlecrte pillen- oct, 2005

مدت‌هاست که از انواع رسانه‌ها شاهد معرفی داروهای متعدد، به ویژه برای کنترل دیابت هستیم که بسیاری از آن‌ها نه تنها بری کنترل دیابت مفید نیستند بلکه ممکن است زندگی بیماران را نیز به خطر اندازند لذا مطالعه مقاله حاضر می‌تواند برای شما مفید باشد. این مقاله از ماهنامه‌ای ترجمه شده است که به تازگی در کشور آلمان، تحت عنوان Gute pillen- schlecrte pillen (قرص‌های خوب، قرص‌های بد) منتشرشده و مخاطبان آن عموم مردم می‌باشند. اولین شماره این ماهنامه متعلق به ماه اکتبر 2005 است. مسئولان این ماهنامه در سرمقاله خود، خواستار نظرها، پیشنهادها و انتقادهای مردم هستند. شما نیز می‌توانید به نشانی زیر با این نشریه تماس بگیرید.

Westkreuz – Verlag GmbH Berlin / Bonn 12309 Berlin

اکثر افراد وقتی بیمار می‌شوند، احساس سردرگمی پیدا می‌کنند. در این شریط باید تصمیم بگیرند که یا لازم است خود، دارو مصرف کنند؟ در آن صورت، کدام داروها را باید مصرف نمایند؟ در صورت مراجعه به پزشک و تجویز دارو یا متوجه چگونگی مصرف داروها می‌شوند؟ یا دکتر همه چیز را برایشان گفته است؟ چیزی را ناگفته نگذاشته؟ و ... تمامی این پرسش‌ها اگر با پاسخ نادرستی رو به رو شود ممکن است حتی حیات بیمار را نیز به خطر اندازد.

در سال‌های اخیر، بسیاری از داروها جنجال به پا کرده‌اند، مثلاً داروی لیپوبی (Lipobay)؛ دارویی که بری بیماری‌هی قلبی مصرف می‌شد و در مواردی با اختلال ماهیچه ا‌ی تا حد مرگ همراه شد و یا ویوکس (Vioxx)؛ داروی دیگری که باعث بروز بیماری‌های قلبی در افراد شد. اگر چه خطرات مصرف هر دو داروی ذکر شده، از مدت‌ها قبل گوشزد شده بود اما این هشدارهای مهم برای اغلب پزشکان مهم نبود و یا بر اثر تبلیغات فراوان کمپانی‌های دارویی، مصرف این داروها بی‌ضرر نشان داده شده بود. در هر حال، پس از جنجال‌های فراوان، این دو دارو از رده خارج شدند.

جدید بودن ,دلیلی برای خوب بودن  نیست!

اکثر روزنامه‌ها و مجلات در مورد داروهای جدید اطلاعات می‌دهند و غالباً این مقالات، امیدواری‌های بسیاری را برای بهبود درمان در افراد به وجود می‌آورند اما یا واقعاً تمام این داروهای جدید، بهتر از داروهای قبل هستند؟ متأسفانه، خیر! مرکز صدور مجوز داور در امریکا (FDA)، تقاضی کمپانی‌های دارویی را ارزیابی می‌کند و اثر بخشی داروهای پیشنهادی را مورد بررسی قرار می‌دهد. این مرکز، دارویی را ترجیح می‌دهد که نسبت به داروی قبل از خود، داری پیشرفتی باشد.

نتیجه: فقط حدود یک چهارم داروهی جدیدی که در امریکا مجوز دریافت می‌کنند، تا حدودی پیشرفت در درمان را نشان می‌دهند. بقیه، با وجودی که بهتر از داروهای موجود در بازار نیستند، اما هم گران‌ترند و هم فاقد ارزیابی کافی می‌باشند!

متأسفانه در اروپا هیچ تحقیقی در مورد خوب یا بهتر بودن داروهای جدید نسبت به داروهای قبلی صورت نمی‌گیرد بلکه فقط به این نکته اکتفا می‌شود که یا دارو اثر می‌کند یا خیر؟ به این ترتیب، با ورود دارویی جدید به بازار، عوارض جانبی آن به حد کافی مشخص نمی‌شود، به ویژه عوارض جانبی احتمالی که اگر چه ممکن است نادر باشد، اما در عین حال می‌تواند با خطر جانی نیز همراه شود. چرا که این دارو برای مدت کوتاهی و روی کمتر از هزار بیمار تست شده و به این ترتیب اثرات جانبی آن ممکن است در بازار مصرف، نادیده گرفته شود. شایان ذکر است که هیچ دارویی نباید خطر مرگ در بر داشته باشد.

طی بسیاری از آزمون‌های دارویی که روی انسان‌ها صورت می‌گیرد، اثر دارو فقط بری یک بیماری آزمایش می‌شود، در حالی که انسان‌ها داری بیماری‌های دیگری هم هستند. یا اثر داروی جدید مورد آزمون، بر سایر بیماری‌ها هم یکسان است؟! غالباً خیر و این داروها فقط از نظر اثر بخشی بر بیماری مورد نظر، ارزیابی می‌شوند و به اثرات متقابل سایر داروها بی‌توجهی می‌گردد. به همین دلیل لازم است بری داروهای جدید، در سال‌هی اول توزیع، ضمن برقراری محدودیت مصرف، از توزیع عمومی آن نیز اجتناب گردد. علاوه بر این، با توزیع محدود این دارو، لازم است هشدارهای اضافی (علایم خاص و ...) هم ارائه شود. براساس تمام دلیل ذکر شده، در مصرف داروهای جدید باید بسیار محتاطانه عمل کرد.

اطلاعات صحیح باعث تصمیم‌گیری بهتر می‌شود

قصد ما این نیست که به جای شما تصمیم بگیریم چه دارویی مصرف کنید و چه دارویی را مصرف نکنید، بلکه می‌خواهیم به شما کمک کنیم تا بتوانید اطلاعات صحیح را به دست آورید و با تکیه بر آن بتوانید تصمیم‌گیری معقولی داشته باشید. به همین دلیل با مطرح نمودن حقیقت قابل درک سعی می‌کنیم تا به شما کمک نماییم دانش موجود خود را به درستی جهت بدهید. نمی‌خواهیم جای پزشکتان باشیم بلکه می‌خواهیم شما آماده‌تر به مطب پزشک و یا بیمارستان بروید.

اگر بتوانید پرسش صحیحی را مطرح کنید، پزشک نیز بهتر می‌تواند به شما کمک کند .
پاسخ:
با توصیه دو سطر اخر یادداشت معلوم می شود که پزشکان به بیماران محتاج ترند تا بیماران به پزشک.
جهان خردمند نیازمند کسب این آمار است که چه میزان از مسائل بیمارانی به طور نسبی حل می شود که به پزشک و دارو مراجعه دارند و چه مقدار از مسائل بیمارانی که به پزشک و دارو اعتماد ندارند و خود کنترلی برقرار می کنند؟  
نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد