ستارگان دروغ و خیانت

ستارگان دروغ و خیانت

جمع آوری آراء ، نظرات ، مقالات و یادداشتهای پراکنده ناریا (آقای ناصر پورپیرار)
ستارگان دروغ و خیانت

ستارگان دروغ و خیانت

جمع آوری آراء ، نظرات ، مقالات و یادداشتهای پراکنده ناریا (آقای ناصر پورپیرار)

کتابت و نوشتار در دوران قدیم - مجعولات نوشتاری

مسعود سنجری
شنبه 5 تیر ماه سال 1389 ساعت 6:54 PM
برادر بزرگ استاد پورپیرار
سلام علیکم

به نظر می رسد تا زمانیکه مفاهیم کتاب و کتابت از طرفی و وسایل تهیه و تدوین آن را از یکدیگر مستقل ندانیم ابهامات بوجود آمده در باره آنها و بطور خاص موضوعات مطرح شده در یادداشتهای استثنایی قلم ادامه خواهد یافت. واضح است که اکنون بسیاری مفهوم کتاب و کتابت را با وسایل امروزین تهیه آن مثل چند برگ که با دو جلد و به کمک شیرازه به هم متصل شده اند منحصر می کنند. حتی آندسته از جاعلین که هزاران مجلد کتاب به اصطلاح قدیمی را برای اثبات افکار و خواسته های خود تولید کرده اند نیز تصور امروزین از کتاب را -که تصوری تکامل یافته از کتاب و کتابت است-  بعنوان کتاب در تمام دوران ها می شناخته اند که اینک به مدد روشنگری های شما بخصوص در یادداشتهای اخیر با جاعلانه بودن آنها آشنا گشته ایم.

به عنوان مثالی دیگر شما اکنون بدون استفاده از قلم و کاغذ مطالب فعلی را بوسیله صفحه کلید و ماوس بر روی اینترنت قرار می دهید که با وجود این قطعا کتاب است و فقط خدا می داند که آیندگان چه تصوری از مفهوم کتاب خواهند داشت. لذا قبل از هر چیز لازم است تا به تصوری از کتاب برسیم که از وسایل کتابت مستقل باشد.

والسلام علیکم
فی امان الله
پاسخ:
آقای سنجری. نزد خردمند اشاره شناس همه چیز مانند حرکت آب طبیعی و روشن است: به جز قرآن، هیچ میراث مکتوب غیر جاعلانه ای، با عمر دورتر از چهار پنج قرن اخیر وجود ندارد. تواریخ هرودوت و جمهور افلاطون ، به هر شمایلی که فرض کنیم، همان اندازه مجعول اند که شفای ابن سینا و دیوان شعر حافظ. این است حقیقت محض و جز این دکان داری فرهنگی و مذهبی است.
نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد