ستارگان دروغ و خیانت

ستارگان دروغ و خیانت

جمع آوری آراء ، نظرات ، مقالات و یادداشتهای پراکنده ناریا (آقای ناصر پورپیرار)
ستارگان دروغ و خیانت

ستارگان دروغ و خیانت

جمع آوری آراء ، نظرات ، مقالات و یادداشتهای پراکنده ناریا (آقای ناصر پورپیرار)

حد و میزان جدید و نوبودن دانش بشری از جهان پیرامون خود و شروع اقیانوس/دریانوردی از اروپا به منظور کشف قاره های ناشناخته کره زمین

سعید

چهارشنبه 30 بهمن 1392 ساعت 11:40 ب.ظ
استاد گرامی در مورد مطلبی که درباره بی اطلاعی زمان حافظ فرضی از هند نوشتید، چند نکته وجود دارد: کشف بسیاری از نقاط جهان موضوعی است که از سوی اروپاییان و براساس محور قرار گرفتن آگاهی آنها انجام شده. در حقیقت بسیاری از نقاطی رو که آنها کشف کردند، قبلا برای مردمان آن سرزمینها و همسایگانشان مکشوف بوده و این اروپاییان بودند که از آن سرزمینها خبر نداشتند!! منتهی اروپاییان دچار اروپا محوری بودند و هستند و تمام دنیا را براساس محور قرار دادن اروپا نام گذاری کرده یا کشف کردند! مثلا با ملاک قرار دادن اروپا، اسامی خاور نزدیک و خاور میانه و خاور دور را ابداع کردند و رواج داند. در حالیکه خاور دور فقط برای اروپاییان دور است و برای بعضی از ملل آسیایی اصلا دور نیست که خیلی هم نزدیک است! حالا اگر فرض کنیم که در زمانه حافظ کسی در ایران می زیسته، اطلاع این مردمان از هند امری طبیعی بوده و این مردمان نیازی نداشتند که کسی از اروپا راه بیفتد و قاره آفریقا را دور بزند و هند را به آنها بشناساند! مثلا برای مردم افغانستان هند سرزمینی در همسایگی آنها بوده و بدیهی است که از وجود هند خبر داشته باشند! حتی شهرت هند ظاهرا بحدی بوده که کریستف کلمب هم برای رسیدن به هند راهی اقیانوسهای ناشناخته شده است! بنابراین برای اثبات نوپدید بودن آن شعر مجعول حافظ به هیچ عنوان نمیتوان بی اطلاعی از هند را در زمانه حافظ دلیل آورد. همان اتکا به نبودن شیراز و حافظ و قند کفایت میکند.
پاسخ:
برای پی بردن به حد اشتبات در اندیش ارسالی در مورد اگاهی دیرین مثلا اروپیان کافی است توجه کنید که پس از رسیدن به آمریکای مرکزی تصور کشف هند را داشته ند!  
 
 
 
 
 
آمون : در جواب به این گفته است :  
 
 
نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد